Jenever & Gin Festival Groningen

Burschik Vermouth Dry, Klassik en Red

 

Merk: Burschik Vermouth Dry, Klassik en Red

Stijl: Aromatische Vermouth

Opgericht: 1891

Land: Oostenrijk, Wenen

Distillery: Burschik

Master Distiller: Leonard Specht

Omschrijving: Klassik Vermouth: Heldere kleur, harmonieuze geur van verschillende kruiden, fijne ronden en niet te zoete afdronk. Dry Vermouth: “Zuivere heldere kleur met een groene zweem, mooi rond van geur en intense aroma’s van kruiden, zeer harmonieus met tonen van viooltjes en citrus bittters. Verfijnde afdronk die verfrissend blijft.

Red Vermouth: De rode vermouth van Burschik maakt de range compleet. De licht bittere toets maakt dat de vermouth meer suiker en kruiden nodig heeft dan de Klassik en Dry Vermouth.

Botanicals In totaal 19 kruiden waaronder Alpen Wermutkraut (Alsem), koriander, cardamom, gember, bittere sinaasappel en angelica wortel

Alcohol: 16%

Perfect Serve: als Negroni, Dry Martini, met tonic of on the rocks

Website: www.burschik.com en www.kerstensspirits.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.