Jenever & Gin Festival Groningen

Brockmans

Merk: Brockmans
Type: New Western Gin

Jaar van oprichting: 2009
Land: Verenigd Koninkrijk

Distillery: Brockmans Gin Ltd., London

Omschrijving: Brockmans is ontwikkeld door een groep toegewijde vrienden. Hun enthousiasme, fascinatie en kennis van en voor bijzondere dranken heeft bijgedragen aan het ontstaan van Brockmans. Brockmans is een hele bijzondere gin en kan niet met een andere worden vergeleken. Botanicals: Jeneverbes, korianderzaad, bramen, zoethout, blauwe bessen, citrusschil, amandelen, cassie, lis wortel en angelica

Alcoholpercentage: 40,00%
Perfect Serve G&T: Schweppes Premium Mixer Hibiscus Tonic, gegarneerd met een grapefruitschil en blauwe bessen

Smaak: Sensueel, zacht en fruitig.

Nose: Zoetig met amandel en rood fruit.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.