Jenever & Gin Festival Groningen

De Borgen Malt Genever

Merk De Borgen Malt Genever

Stijl Korenwijn

Opgericht 1888

Land Nederland

Distillery Familiedistilleerderij Hooghoudt

Master Distiller Frank Leystra

Omschrijving Met De Borgen Malt Genever gaan we terug naar de originele distilleertechnieken uit de 16e eeuw. Een volle, robuuste smaak waarmee we de oorsprong van jenever ontdekken. Deze elegante drank ging de wereld over op VOC-schepen en won in de Gouden Eeuw aan populariteit in Nederland. Een unieke combinatie van jeneverbessen gedistilleerd in een koperen ketel, vol moutwijn van maïs, rogge en tarwe voor een karakteristiek karakter. De cask finish op eikenhouten sherry oloroso zorgt voor diepgang, waar extracten van karwij, venkel en engelwortel zorgen voor een zachte, toegankelijke smaak.

Botanicals Jeneverbes, Sherry Oloroso vat (cask finish), karwij, venkel

Alcohol % 38%

Perfect Serve Malt Genever Julep

“Een ware opbenbaring. Deze Kentucky Bourbon-klassieker is glorieus met De Borgen Malt Genever.”

Ingrediënten:

  • 60 ml De Borgen Malt Genever
  • 15 ml suiker siroop
  • 8 munt blaadjes

Zo maak je deze klassieker:

  • Schenk 60 ml De Borgen Malt Genever in een Julep Mug
  • Vul het glas verder met ijsblokjes
  • Voeg 15 ml suiker siroep toe
  • Garneer met 8 munt blaadjes

Website www.deborgendistillery.com

Nose Rijke neus, mooie houttonen met warme specerijen, hintje karamel, subtiele graantoon.

Taste Vol kruidig, houttonen, zachte granigheid, warme kruidgheid (vanille, karamel), mondvullend en krachtig.

Finish Warme specerijen en houttonen wisselen elkaar af. De graantoets en zoete fruittonen zorgen voor een rijke en complexe afdronk.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.