Jenever & Gin Festival Groningen

Boomsma Dry Gin

Merk Boomsma Dry Gin

Stijl Dry Gin

Opgericht Boomsma opgericht in 1883, Boomsma Dry Gin gelanceerd in 2016

Land Nederland

Distillery Boomsma Distilleerderij

Master Distiller Jan Kroese

Omschrijving Door jarenlange ervaring met kruiden en jenever te combineren met een geavanceerde, koperen distilleerketel is Boomsma Dry Gin ontstaan. Het gehele distillatieproces van Boomsma Dry Gin wordt in eigen hand gehouden. Tijdens distillatie vindt een strenge selectie plaats van de middenloop. De voor- en naloop met zware en nare tonen worden verwijderd om het mooiste distillaat te verkrijgen. Honderd procent aromatisch en smaakvol. Aanvankelijk treedt bij Boomsma Dry Gin een rijke, kruidige smaak op met citrustonen. De afdronk is vervuld van de mild zoete, warme smaak van gentiaan en zoethout.

Botanicals Jeneverbes, engelwortel, zoethout, laurier, gezegende distel, gentiaan, duizendguldenkruid.

Alcohol % 45%

Perfect Serve 35 ml Boomsma Dry gin gemixt met 100 ml Premium Tonic Water en een garnering van blauwe bessen.

Website www.boomsma.frl

Nose Een combinatie van jeneverbes, kardemom, zacht zoet citrus met een hint van frisse citroen.

Taste De smaak komt in lagen op gang, met veel diepgang en geeft een romig mondgevoel. Eerst is er sinaasappel en vanille met een zoet kruidige smaak van laurier en kaneel.

Finish De afdronk is lang en vervuld van de mild zoete, warme smaak van gentiaan en zoethout en een lichte noot van menthol.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.