Jenever & Gin Festival Groningen

Bombay Sapphire

 

Merk: Bombay Sapphire

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving: Bombay Sapphire is een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Perfect voor de ultieme Gin & Tonic

Alcohol: 40%

Perfect Serve: Vul het Bombay ballonglas (of een groot wijnglas) met ijsblokjes. Knijp een vers gesneden limoenpartje uit op het ijs en plaats het in het glas. Voeg 50ml Bombay Sapphire en 100ml premium tonic toe. Werk af met een 2de limoenpartje.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: Aromatic, spicy scent of piney juniper; slightly earthiness with a woody herbaceousness leading, then some fresh sharp coriander notes and a hint of lemon zest.

Taste: Fresh exotic spiciness, lively juniper with a lemon sherbet sweetness.

Finish: Complex and well balanced with a distinctive peppery finish.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.