Jenever & Gin Festival Groningen

Bloom

Brand: Bloom
Type: London Dry Gin
Year started: 2008
Country: Engeland
Distillery:  G&J Distillers
Master Distiller Joanne Moore, Master Distiller No7
discription: BLOOM Gin is een florale (bloemige) London Dry Gin, waarbij de natuur als inspiratie diende. Joanne Moore, de eerste vrouwelijke gin master distiller en slechts de zevende master distiller in de 254-jarige geschiedenis van G&J, koos de bloemen van kamille en kamperfoelie die samen met pompelmoes, een citrusfruit, de drie belangrijkste botanicals vormen in deze gin.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes Kamperfoelie Kamille Pomelo
Alcohol 40%
Perfect Serve G&T Geserveerd met een delicate tonic gegarneerd met gevierendeelde aardbeien
website www.bloomgin.com
Flavour
Nose Een licht bloemige gin, met traditionele parfum en aardse geuren; de overheersende noten zijn kamille, pomelo en kamperfoelie.
Taste Licht zoet met een zacht mondgevoel.
Finish Citrus afwerking zonder agressieve alcohol

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.