Jenever & Gin Festival Groningen

Blanc Tides Salicornia Gin

 

Merk: Blanc Tides Salicornia Gin

Stijl: New Western

Opgericht: Distillery 1824

Land: Spanje, Cadiz, El Puerto de Santa Maria

Distillery: Cacao Pico

Master Distiller: Pablo Morello

Omschrijving: Blanc Tides Gin wordt 3 keer au-bain-marie gedistilleerd in traditionele koperen ketels au-bain-marie, wat de gin zeer fijne en intense aroma’s geeft, en 2 keer gefilterd. De gin wordt gestookt in het zuidelijkste puntje van de Sherry driehoek, El Puerto Santa Maria.

Bijzonder is het citruskarakter (4 citrussoorten) en de toepassing van zeekraal (salicornia) Botanicals Jeneverbes, gentiaan, koriander, aartsengelwortel, verveine (citroenverbana), kaneel, sinaasappel, citroen, citrus aurantium (zure sinaasappel), bergamot en zeekraal.

Alcohol: 40%

Perfect Serve: met zeekraal en sinaalappelzest

Website: www.blancgastronomy.com en www.kerstensspirtis.com

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.