Jenever & Gin Festival Groningen

Merk : Black Tomato Gin

Stijl: Gin

Opgericht: 2004

Land: NL

Distillery: Dutch VOC Gin

Master Distiller: Meinderd van Kampen

Omschrijving: Black Tomato Gin

Botanicals: Jeneverbes, black tomatoes, gezuiverd oosterschelde water en twee secret ingr.

Alcohol % : 42,3%

Perfect Serve : Red Snapper : 30 ml Black Tomato Gin, 120 ml Big Tom tomato juice, 15 ml lemonjuice, 2 pinches celery salt, 2 grinds black pepper

Website : www.black-tomato-gin.com

Nose /Taste :De smaak is puur, vol nuances van merlot, zout en citrus, met een krachtige toch zachte toon.
Donker fruit met een rijke, zoete en dynamische smaak met een hint van rook. De tomaat smaak is subtiel en blijft lekker hangen in de mond.

Finish: zie perfect serve

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.