Jenever & Gin Festival Groningen

London Dry Gin

Stijl London Dry Gin

Opgericht 1876

Land UK

Distillery Beefeater Distillery

Master Distiller Desmond Payne

Omschrijving Beefeater is in London geboren. De stad waar iedere dag iets nieuws gebeurt en welke nooit stilstaat. De stad waar James Burrough in de 19e eeuw zijn London Dry Gin creëerde en welke als enige internationale gin nog altijd in Londen wordt geproduceerd. De negen botanische kruiden van over de hele wereld worden met de hand geselecteerd en in London gedistileerd, wat zorgt voor een ongeëvenaarde kwaliteit en smaak. Dit maakt Beefeater ‘s werelds meest geprezen gin merk.

Botanicals Jeneverbes, citroenschil, korianderzaden, amandel, sinaasappelschil (uit Sevilla), liswortel, zoethoutwortel, engelwortel, engelwortelzaden.

Alcohol % 40%

Perfect Serve Beefeater & Tonic. Vul een highball glas met ijs, voeg 1 deel Beefeater en 3 delen tonic toe en garneer met een schijfje citroen  en sinaasappel.

Website www.beefeatergin.com

Nose Frisse citrustonen van sinaasappelen uit Sevilla, Spanje, met meer complexe tonen van jeneverbes en korianderzaden.

Taste Beefeater is een super frisse gin met subtiele tonen van citrus en jeneverbes.

Finish De afdronk voert je door een heerlijke reis van pittige koriander en engelwortel met uiteindelijk een zoetere finish van amandel.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.