Jenever & Gin Festival Groningen

Beefeater 24

Stijl London Dry Gin

Opgericht 1876

Land UK

Distillery Beefeater Distillery

Master Distiller Desmond Payne

Omschrijving Beefeater 24 is de superpremium gin van Beefeater, met onder andere zeldzame Japanse Sencha thee, Chinese groene thee en grapefruit, en ontwikkeld op basis van 40 jaar ervaring van master distiller Desmond Payne. Beefeater is gecreëerd in de 19e eeuw door James Burrough in Londen en vandaag de dag de enige internationale London Dry Gin die daadwerkelijk nog altijd in Londen wordt geproduceerd.

Botanicals Japanse Sencha thee, Chinese groene thee, jeneverbes, engelwortel en zaaizaad, liswortel, zoethout, koriander, amandel, Spaanse sinaasappel, grapefruit en citroen.

Alcohol % 45%

Perfect Serve Beefeater 24 & Tonic. Vul een highball glas met ijs, voeg 1 deel Beefeater 24 en 3 delen tonic toe en garneer met een schijfje grapefruit.

Website www.beefeatergin.com

Nose Subtiele tonen van groene thee en grapefruit gaan samen met klassieke tonen van jeneverbes en specerijen.

Taste De smaak begint met subtiele tonen van pittige citrus die vorm geven aan de klassieke smaak van jeneverbes en wordt ondersteund door de zachtere tannines van de geselecteerde groene thee welke gebruikt worden in Beefeater 24.

Finish De lange nasmaak demonstreert het voordeel van de unieke werkwijze van het maken van Beefeater 24. Alle natuurlijke botanische kruiden weken namelijk eerst 24 uur op zuivere spirit alvorens de distillatie.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.