Jenever & Gin Festival Groningen
Jenever & Gin Festival Groningen Header
Wow, duurt het festival 2 dagen?

Jazeker! Maar we hebben het opgedeeld in 3 sessies, waarvoor je los een kaart moet kopen. Vrijdagavond is de eerste sessie, zaterdagmiddag de tweede en zaterdag in de avond de derde.

Zijn de sessies alledrie even duur om te bezoeken?

De prijzen zijn voor alledrie de sessies gelijk. Wel doe je jezelf een plezier door de kaarten vooraf aan te schaffen, dan kun je tot € 5 per kaart besparen!

Wat krijg ik allemaal voor dat entreegeld?

Heel veel! Je maakt bijvoorbeeld de allereerste editie van het Jenever & Gin Festival Groningen mee. Daar kun je je kleinkinderen later over vertellen! Het proeven van alle dranken is bij de prijs inbegrepen en je kan deze drinken uit een heel mooi glaasje, dat je bij binnenkomst krijgt. Je kan bovendien je favouriete dranken bijhouden in de Jenever & Gin Guide die je ook nog van ons krijgt. Oja, en je krijgt een polsbandje, wat je nodig hebt om ergens iets te proeven of te drinken te kunnen krijgen. Hierover later meer!

En als ik mijn favouriete drank in de mix wil proeven?

Bij elke stand zijn de gins te koop in de mix. Tegen betaling (we houden de prijs echt heel vriendelijk) kun je een mix kopen bij jouw favouriete merk. De mix die je krijgt bevat 2,5 cl spirit en 7,5 cl mixer. Op die manier kun je meer verschillende mixjes proberen.

Dus proeven is bij de prijs inbegrepen en mixjes zijn niet te duur?

Dat klopt inderdaad! De proef-hoeveelheden die de standhouders schenken zijn echter niet groot en de mixjes zijn niet full-size. Op die manier kun je veel verschillende dingen proeven zonder dat je op je kop de deur uitgaat. Alle standhouders zullen ook letten op de staat waarin de bezoekers verkeren en ook actief optreden bij overmatig alcoholgebruik.

Standhouders houden alcoholgebruik in de gaten?

Voor ons staat genieten voorop, maar bij genieten hoort ook op verantwoorde manier omgaan met alcohol. Als organisatie en als standhouder hebben we een gezamelijke plicht om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren: genieten en proeven is waar het om draait. Mocht een bezoeker duidelijk teveel hebben gedronken, dan zal deze water worden aangeboden. Mocht een bezoeker minder goed met alcohol om kunnen gaan dan zal het polsbandje worden ingenomen. Er kan zonder polsbandje nergens alcohol worden verkregen.

Dat klinkt heel logisch, ik ga een kaart kopen!

Kijk, dat horen we graag! In het menu kun je de pagina vinden waarop je de kaarten kan bestellen.
Alvast heel veel plezier!

Wacht, ik heb een kaart gekocht, maar nog niet ontvangen!

Dat is vervelend, maar dat lossen we meteen voor je op!
Mogelijkheid 1 is dat je kaarten nog niet zijn geaccordeerd. Dit moet (helaas) handmatig worden verwerkt in het systeem en het kan dus zijn dat er even niemand achter z’n laptop zit. Heel even geduld dus!
Mogelijkheid 2 is dat ze in je spamfilter zitten. Check daar even en zo niet dan…
Mogelijkheid 3 is dat ze ergens in cyberspace ronddwalen en waarschijnlijk een digitaal glas jenever teveel hebben gedronken.
Mail dan even naar albert@mistercocktail.nl met je bestelnummer en de kaarten worden dan zsm nogmaals naar je gemaild!

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.

Gins

Gins

Gins

Gins

Het laatste nieuws op Facebook: