Jenever & Gin Festival Groningen
Jenever & Gin Festival Groningen Header
Jenever & Gin Festival Groningen Header

Chef’s Table

Een deel van de Der Aa-Kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot Michelinsterren restaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt i.s.m. Michelinsterrenchef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega Chef-eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, eveneens aanbevolen door de Michelingids.

Steven en Jeroen selecteren de beste ingrediënten en combinaties voor een hoogwaardig Menu Geniévre Gastronomique, waarbij jenever een belangrijke rol gaat spelen. Het menu is avondvullend, met diverse voorgerechtjes, amuses en gangen. Beide avonden zal Jeroen met zijn team de uitvoering van de gerechten voor zijn rekening nemen en de gasten een onvergetelijke avond bezorgen!

Er is plek voor maximaal 70 personen per avond. De plekken voor Chef’s Table kosten €99,- per persoon en zijn inclusief toegang tot het Gin Festival, een proefglaasje en de Festival Guide.

Let op: Chef’s Table is een unieke beleving, waarbij we een vast aantal tafels hebben. Aan elke tafel is plek voor 10 personen. Als je voor een kleiner gezelschap reserveert, zul je dus aan tafel zitten met andere gasten.

Chef’s Table wordt georganiseerd met support van:

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.

Ontdek jenever

Tientallen soorten jenever en gin staan klaar om geproefd te worden; puur, in de mix of in een mooie cocktail. Achter de showbar laten ’s werelds beste bartenders zien wat de kunst is van cocktails maken. Tijdens het festival ontdek je alles over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Ontdek ’s avonds de pop-up speakeasy bar op het water – voor de echte liefhebbers. Vrijdag- en zaterdagavond is er bovendien een exclusieve Chef’s Table met Michelinsterrenchef, voor een diner om nooit te vergeten. Genoeg te ontdekken dus!

Het laatste nieuws op Facebook: